ALEKSANDRA MARTINOVIĆ, Telekom Srbija: Telekom Srbija je regionalni lider u produkciji serijskog i filmskog sadržaja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Mar.2023, 13:36

ALEKSANDRA MARTINOVIĆ, Telekom Srbija: Telekom Srbija je regionalni lider u produkciji serijskog i filmskog sadržaja

To me je podstaklo da percipiram kakvu je suštinsku promenu Telekom Srbija napravio kreirajući, prvo viziju i ideju, a kasnije i realizaciju neophodnosti da se kvalitetno i suštinski bavimo produkcijom kontenta. To su bili koraci i odluke koje su u potpunosti utabale novu putanju kojom će se kretati kinematografija i produkcija igranog sadržaja u Srbiji i regionu. Nakon pet godina od te vizije i odlučnosti tadašnjeg koordinatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za internet i multimediju, a sadašnjeg generalnog direktora kompanije, Vladimira Lučića, nalazimo se u situaciji u kojoj je Superstar ubedljivo najgledaniji kablovski kanal u Srbiji, a nalazi se u top 10 najgledanijih kanala u kategoriji onih i sa nacionalnom pokrivenošću, pa ga i sa pravom nazivaju srpskim HBO kanalom.

Neretko čujem pitanje, a kako je to moguće? Ko još gleda TV? Šta se dešava sa generacijom Z, da li oni bilo šta od toga gledaju? Kako opstati u svetu toliko velikog broja kanala i domaćeg i svetskog konetnta? Odgovor na sva ova pitanja je vrlo jednostavan: Kvalitet.

Živimo u vreme kada je put za pronalazak kvalitetnog sadržaja olakšan i diversifikovan. Gledaoci nisu pasivni konzumenti, oni prave preferencije na osnovu svojih potreba i u skladu sa tim tragaju da svoje potrebe zadovolje. Cela entertejment industrija je bazirana na izazivanju i zadovoljenju emocije, i sve dok ste uspešni u tome da korisnike, grubo rečeno nasmejete ili rasplačete (odnosno da izazovete emociju) to znaci da ste na dobrom putu, jer nema prostora ravnodušnosti i inertnosti kada je u pitanju konzumacija sadržaja i zato kvalitet istog raste.

Lokalni, organski sadržaj je nešto što najbolje razumeju i doživljavaju ljudi sa ovih prostora. Zašto je tolika vežanost za domaći sadržaj? Zato sto je naša emocija autentična, nas humor je autentičan, naše replike su autentične, naši istorijski događaji su samo naši…nešto što holivudski blokbasteri ne mogu u toj meri da repliciraju.

Igrani sadržaj je postao premium proizvod, a storytelling i content koji se produkuje ključ uspeha u medijskom, televizijskom, streaming biznisu.

Telekom Srbija nema konkurenciju kada se uzme u obzir kvalitet igranog sadržaja koji produciramo, jer je napravljena ogromna razlika u količini energije i rada koja je uložena u to, a mi ulažemo kontinuirano, sa jasnom strategijom i ciljem.

Nakon ovih prvih 4-5 godina dolazi realno i očekivano vreme kada uloženo treba dodatno da se materijalizuje i skalira na još viši nivo. Na globalnom nivou je usko grlo kada govorimo o kreativnom i produkcijskom kapacitetu, a mi smo na vreme shvatili da ukoliko želimo brz i silovit uspeh neophodno je da sarađujemo sa najboljim produkcijama i kretivcima u zemlji i regionu. U tome smo uspeli, kao i u prepoznavanju novih talenata i davanju šansi mladima.

Telekom Srbija je lokalni odnosno regionalni igrač koji produkuje najkvalitetniji sadržaj u duhu Winner takes it all, a dokaz tome je ostvarena saradnja sa Amazon prime, Disney plus, činjenica da se naše serije gledaju na 5 kontinenta, od Azije, Severne i Južne Amerike do Evrope, dok nas u ovoj godinu čekaju inostrane koprodukcije i partnerstva sa nekim od najvećih imena.

Zlatni dečko, Državni Službenik, Crna svadba itd su samo neki od naslova koji su odavno preskočili Srbiju i region i koji putuju sirom sveta.

Nepostojanje granica, kada je igrani sadržaj u pitanju, je još jedan od pokazatelja savremene slobode, koja posebno krasi generaciju Z koja želi da gleda odlične priče i kvalitetan konetent, ali onda kada oni to žele i gde to njima odgovara, možda ne na Tv i sa opcijom da se eliminišu reklame. Sve ovo oslikava našu realnost koja nas inspiriše da se i mi, kao najveći regionalni telco operator, prilagodimo, da učimo, da svi zahtevi naših korisnika budu mogući, da kreiramo najkvalitetniji sadržaj ali i tehnologiju odnosno infrastrukturu.

Nakon kontenta, tehnologija je druga veoma važna teritorija na kojoj mi insistiramo. To su dva ključna DNK aspekta Telekoma koji se unapređuju konstantno jer nas jedno bez drugog vodi do pola puta od cilja i zato se ne merimo i ne takmičimo samo sa ostalim televizijama, mi se takmičimo sa svim tehnološkim servisima na koji ljude troše novac od svog budžeta odvojenog za entertejment – to je bioskop, to je SVOD, to je čak i gejming. Konkurencija je ogromna i zato je svaki ostvaren uspeh astronomski. Jakom konkurencijom u produkciji igranog sadržaja se oštri kvalitet i stvara prilika da naši korisnici odnosno gledaoci dobijaju najbolje. Vise opcija daje mogućnost izbora, diže standard, kvalitet i izaziva tržišnu utakmicu.

Srbiju i region tek čekaju velike prilike i tržišne utakmice kada je u pitanju produkcija i distribucija igranog sadržaja.

Telekom Srbija je za taj trenutak spremna i dodatno ga izaziva da što pre dođe.

Autorski Članak Aleksandre Martinović, Direktorke Direkcije za multimediju Telekoma Srbija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.