Sahranjen patrijarh Irinej - Zaupokojenoj liturgiji i opelu sasluživao pojanjem hor Branko iz Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Nov.2020, 12:55

Sahranjen patrijarh Irinej - Zaupokojenoj liturgiji i opelu sasluživao pojanjem hor "Branko" iz Niša

Njegova Svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, sahranjen je u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru. Prethodno je Liturgiju služio Njgovo Visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski G.G. Hrizostom.

Patrijarh srpski Irinej sahranjen je u kripti hrama Svetog Save.

Prema protokolu, kovčeg sa telom do same grobnice ispratio je >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << veoma mali broj ljudi, uglavnom monaštvo i sveštenstvo.

Često su govorili da im je tadašnji Episkop niški vladika Irinej, bio više od duhovnog oca, bio je njihov član, deo njih.

Inače, patrijarh Irinej, bio je doživotni počasni predsednik NDžPD „Branko“.

Kao što su ga svojim pojanjem dočekali na ustoličenju u Peći pre deset godina, tako su ga niški pojci danas dostojno ispratili u carstvo nebesko.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.