Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić zasadio lipu za više zelenila u Banjaluci

BANJALUKA - Banjaluka ima reputaciju grada sa puno zelenila i radićemo na povećanju zelenih površina da ovaj grad oporavimo u ekološkom smislu, poručio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, prilikom simolične sadnje lipe u Aleji Svetog Save.

"Građani su iznosili primjedbe na ubrzanu urbanizaciju i gubljenje zelenih površina i upravo smo u akciji sadnje 175 sadnica u gradu a to je jedna od najvećih aktivnosti dosad", rekao je Radojičić.

Najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je sadnju novih drvoreda, uključujći popunjavanje onih drvoreda koji su prorijeđeni ali i sadnju parkovskog zelenila. Dodao je da će stabla biti sađena uz trazit zbog aero zagađenja i buke.

"Banjaluka je poznata po kestenu i lipi koji su njegovi zaštitni znaci zbog čega treba nastaviti tu tradiciju, ali pored njih biće još stabala koja su otporna na zagađenje poput javora, hrasta. Uglavnom nadam se da će Banjalučani biti zadovoljni sa onim što želimo da uradimo a to je da Banjaluku oporavimo u ekološkom smislu", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.