Otkriven spomenik Užičanima palim u ratovima od 1991. do 1999.

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven spomenik Užičanima palim u ratovima od 1991. do 1999.

Užičani poginuli u ratovima od 1991. do 1999. na prostorima bivše Jugoslavije dobili su danas spomenik na Trgu Svetog Save.

Spomen obeležje, na kome su uklesana 23 imena i poruka „tajna slobode počiva u hrabrosti“ otkrili su gradonačelnik Užica Tihomir Petković i Ranko Obradović, predsednik gradskog Udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. godine koje je i podiglo bistu uz pomoć Narodnog muzeja.

- Od leta pa na ovamo, dok se spomenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradio, obišao sam porodice 20-ak poginulih. Došao sam do bolnih saznanja da su tri ognjišta ugašena a većinu niko nije obišao da pita kako su i da li im šta treba, - kazao je Obradović.

Otkrivanju spomenika prisustvovalo je i bivši haški optuženik, penzionisani general Dragoljub Ojdanić, a venac je, između ostalih položio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.