Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".
Na današnji dan pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici je ubijen Oliver Ivanović. 
Pomenu, koji je služio vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prisustvovali su supruga Olivera Ivanovića, Milena, sa sinom, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.
Premijerka Ana Brnabić je, pred pomen Oliveru Ivanoviću, rekla za RTS da je njena osnovna poruka da Beograd nikada neće stati u istrazi dok ne otkrije ko su stvarni nalogodavci ubistva. 
Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelji, ali i veliki broj građana.
U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje "da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti".
Pomenu su prisustvovali i ministri Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Rasim Ljajić, Mladen Šarčević, Goran Knežević, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zamenik direktora te kancelarije Petar Petković i državni sekretar u MSP Veljko Odalović. 
Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.
Dvogodišnji pomen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održan i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Ana Ivanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve godine od ubistva Olivera Ivanovića: Održan pomen lideru građanske inicijative SDP u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Jan.2020

Danas je dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića POVODOM dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak jutro, 16. januara održan je pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Pomen...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.