Dve godine od ubistva Olivera Ivanovića: Održan pomen lideru građanske inicijative SDP u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Jan.2020, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine od ubistva Olivera Ivanovića: Održan pomen lideru građanske inicijative SDP u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu (FOTO)

Danas je dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića POVODOM dve godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak jutro, 16. januara održan je pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Pomen je počeo simbolično u 8.15 časova, u tačno vreme kada je Oliver ubijen, a njemu su prisustvovali njegova supruga Milena sa sinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Marko Đurić, Nenad Popović, kao i brojni zvaničnici i ljudi. "I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. Oliver je voleo da odlazi u Hram sa sinom Bogdanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom", rekla je Milena Ivanović pre par dana za Kosovo Onlajn. Kako je najavila pomen u Hramu će postati tradicija. "Da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vreme u Hramu, podsetimo se na Olivera i na to da ne smemo nikad da ga zaboravimo", rekla je Milena. Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta GI u Kosovskoj Mitrovici. Pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su tada nalazi obdukcije.Foto P.MitićNa optužnici kosovskog tužilaštva se nalaze imena šestoro Srba, ali nijedan od njih nije optužen kao nalogodavac, niti kao izvršilac ubistva, već im se na teret stavlja pomaganje u ubistvu ili prikrivanje tragova. Foto P.MitićFoto P.MitićFoto P.Mitićfoto D.Matović

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Naslovne strane izdanja za četvrtak 16. januar 2019. godine

Izvor: Beta, 16.Jan.2020

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o merama za smanjenje zagadjenosti vazduha u Srbiji i o drugoj godišnjici ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.ALO  -  "Šok: Ministrima stigle plave koverte", ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao kolegama...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.