Tusk: Potrebno je relocirati najmanje 100.000 izbeglica i formirati centre i izvan Evrope

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Potrebno je relocirati najmanje 100.000 izbeglica i formirati centre i izvan Evrope

Zemlje EU treba da preuzmu veći broj migranata, odnosno najmanje 100.000 i potrebno je formirati prijemne centre za izbeglice i izvan Evrope, rekao je danas predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

"Potrebna nam je pravedna raspodela najmanje 100.000 izbeglica među zemljama EU", rekao je Tusk na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom koji je stigao u Brisel upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na razgovore o stanju u Mađarskoj.

Tusk je pozvao na formiranje prihvatnih centara u blizini zona ratnih dejstava i izvan Evrope, gdje već postoje izbeglički kampovi (Turska, Liban, Jordan).

"Lideri EU treba da budu spremni da na samitu narednog meseca izdvoje više sredstava za rešavanje migrantske krize", rekao je Tusk.

Zemlje članice EU do sada su pristale da prime oko 32.000 azilanata iz Italije i Grčke, dok je Evropska komisija predložila 40.000.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk: Prihvatni centar za izbeglice izvan Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2015

Države Evropske unije trebalo bi da rasporede najmanje 100.000 izbeglica i da osnuju prihvatni centar za izbeglice izvan EU, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Donald Tusk..."Ravnomerna raspodela najmanje 100.000 izbeglica u zemljama EU jeste ono što treba da uradimo", rekao je Tusk na zajedničkoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.