Trampovo rešenje za koronavirus - uveliko pije hlorokin; Mislim da je dobar VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 00:21

Trampovo rešenje za koronavirus - uveliko pije hlorokin; "Mislim da je dobar" VIDEO

Donald Tramp rekao je da preventivno koristi lek protiv malarije hidroksihlorokin više od nedelju dana, iako nije dokazano da on pomaže protiv koronavirusa.

"Koristim ga. Pre par nedelja sam počeo da ga uzimam. Mislim da je dobar, čuo sam pozitivne stvari o njemu", rekao je Tramp i dodao da "bismo bili iznenađeni brojem izloženih radnika koji ga koriste".

Tramp je često spominjao hidroksihlorokin kao lek koji će napraviti prevagu u borbi protiv koronavirusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lekari ga najčešće koriste za lečenje reumatoidnog artritisa i lupusa.

Brojna klinička istraživanja imaju za cilj da utvrde da li je efikasan protiv koronavirusa, ali za sada nema potvrde o tome.

Hidroksihlorokin može da izazove i neželjene efekte kod pacijenata, a Tramp ga je promovisao u borbi protiv kovid 19 uprkos savetima stručnjaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.