Tramp traži identitet uzbunjivača: Dao je lažne informacije

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp traži identitet uzbunjivača: Dao je lažne informacije

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp zatražio je u nedelju da se otkrije ime uzbunjivača, čija prijava je pokrenula istragu o njegovom opozivu.

Tramp tvrdi da je uzbunjivač dao lažne informacije.

On je, ne navodeći dokaze, nagovestio da bi uzbunjivač mogao da bude okrivljen za prevaru, prenosi Rojters.

"Uzbunjivač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi trebalo da bude otkriven jer je uzbunjivač dao netačne informacije. On je izmislio priču", rekao je Tramp obraćajući se novinarima u Beloj kući.

Istraga o opozovu Trampa pokrenuta je 24. septembra u donjem domu Kongresa nakon što je objavljen izveštaj uzbunjivača, u kojem se navodi da je Tramp koristio svoj položaj kako bi zatražio mešanje strane države u predsedničke izbore 2020. godine.

Sa izveštaja je skinuta oznaka tajnosti i objavio ga je Obaveštajni odbor posle višenedeljnog spora, što je pomoglo predsedavajućoj američkog Kongresa Nensi Pelosi da pokrene formalnu istragu o tome da li bi republikanski predsednik trebalo da bude opozvan.

Uzbunjivač tvrdi da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra.

Advokat uzbunjivača rekao je da je njegov klijent spreman da odgovori u pisanoj formi na pitanja republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa.

Advokat Mark Zaid rekao je za Si-Bi-Es njuz da je razgovarao s najviše pozicioniranim republikancem u Obaveštajnom odboru Predstavničkog doma Devinom Nunesom, i da mu je preneo da je uzbunjivač spreman da odgovori na pitanja republikanaca pod zakletvom, ako ih oni predaju njegovom pravnom timu u pisanoj formi.

AP navodi da bi takva ponuda omogućila republikancima da postave pitanja uzbunjivaču i zaobiđu predsedavajućeg tog odbora, Adama Šifa iz Demokratske partije. Zaid je rekao da uzbunjivač jedino neće odgovoriti na pitanja u vezi s njegovim identitetom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"UZBUNJIVAČ DAO LAŽNE INFORMACIJE" Tramp traži da se otkrije indentitet osobe čija prijava je pokrenula IMPIČMENT

Izvor: Blic, 03.Nov.2019

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je danas da se otkrije ime uzbunjivača, čija prijava je pokrenula istragu o njegovom opozivu. Tramp tvrdi da je uzbunjivač dao lažne informacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.