Tramp se izvinio Kavanu zbog kampanje laži

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2018, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se izvinio Kavanu zbog "kampanje laži"

Američki predsednik Donald Tramp izvinio se novom sudiji Vrhovnog suda Bretu Kavanu zbog onog što je opisao kao "kampanju laži" tokom njegovog saslušanja u Kongresu, praćenog žučnom debatom povodom optužbi protiv njega za seksualno uznemiravanje.

- U ime naše zemlje, želim da se izvinim Bretu i celoj porodici Kavano zbog strašnih muka i patnji kroz koje je morao da prođe - rekao je Tramp na svečanosti u Beloj kući u ponedeljak, prenosi danas Bi-Bi-Si.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Tramp je osudio "kampanju političkog i ličnog uništenja zasnovanu na lažima i prevari", dodavši da je "istorijskom istragom dokazano da je Kavano nedužan".

Kavano je na skupu u Beloj kući rekao da neće dozvoliti da se "gorak" proces potvrđivanja njegovog imenovanja odrazi na njegov rad u najvišem američkom sudu.

- Taj proces je završen. Moj fokus je sada da budem najbolji sudija - rekao je on.

Prošle nedelje, FBI je završio izveštaj o optužbama protiv Kavana za seksualno uznemiravanje koje su protiv njega iznele tri žene, ali zaključci nisu objavljeni, napominje britanski medijski servis.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tramp se izvinio Kavanu zbog „nefer“ tretmana

Izvor: Danas, 09.Okt.2018

Getty ImagesBret Kavano je novi sudija Vrhovnog suda SAD Predsednik SAD Donald Tramp izvinio se novom sudiji Vrhovnog suda Bretu Kavanu zbog, kako kaže, „kampanje laži“. On je govorio o žestokoj raspravi o Kavanovoj nominaciji, nakon što su protiv njega podneti navodi o seksualnom napadu. Kavano...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.