Tramp potpisao ukaz o sprečavanju razdvajanja porodica migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp potpisao ukaz o sprečavanju razdvajanja porodica migranata

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je večeras ukaz kojim se okončava razdvajanje porodica migranata koji nezakonito pređu u SAD preko meksičke granice.

"Nikada nisam želeo da porodice budu razdvojene", rekao je Tramp na ceremoniji potpisivanja ukaza.

Tramp je nekoliko sati ranije u neočekivanom preokretu rekao da će potpisati ukaz.

Američka administracija je na meti žestokih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kritika u zemlji i inostranstvu jer je za pet nedelja 2.300 maloletnika odvojeno od roditelja.

Američke vlasti su prošle nedelje saopštile da je nulta tolerancija prema migrantima na granici s Meksikom od polovine aprila dovela do razdvajanja više od 2.000 dece od roditelja koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp pod paljbom: Neće biti razdvajanja porodica

Izvor: Mondo, 20.Jun.2018

Američki predsednik Donald Tramp izdao je večeras, u neočekivanom preokretu, ukaz kako bi se izbeglo razdvajanje porodica migranata koji nezakonito predju u SAD preko meksičke granice...Foto: AP Photo/Evan Vucci..Večerašnja najava, a potom i potpis iznenadila je veoma uzburkanu javnost, zbog čega...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.