Tramp odobrio Pentagonu: Rat protiv terorizma bez traženja dozvole!

Izvor: BKTV News, 27.Mar.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odobrio Pentagonu: Rat protiv terorizma bez traženja dozvole!

Predsednik Amerike Donald Tramp odobrio je Pentagonu da vodi rat protiv terorizma bez stalnog traženja dozvole od Bele kuće.

Kako mediji prenose, ovo se odnosi kada je u pitanju donošenje važnih odluka kao što je eliminacija najtraženijih terorista.

Kritičari ističu da zbog toga raste broj ubijenih civila u sve češćim bombardovanjima koje američka armija sprovodi uglavnom u zemljama Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << istoka.

"Šef Pentagona Džim Matis dobio je široku slobodu da vodi vojne operacije onako kako on misli da je najbolje", potvrdio je portparol Kris Šervud.

 Zahvaljujući tome, američke trupe se izlažu većem riziku i počinje da nestaje nadzor nad sukobima u kojima one učestvuju. Ova promena najbolje se vidi u borbi protiv Islamske države na severu Sirije, gde su pod Trampovim prethodnikom Barakom Obamom čak i najmanje promene bile pod iscrpnom kontrolom Bele kuće.

Od Trampove inauguracije, marinci su u Siriju prebacili artljeriju, a američka kopnena vojska je tu dovela na stotine rendžera, čime je ukupan broj trupa koje SAD tu ima porastao na skoro 1.000 ljudi.

Razmatra se i slanje novih trupa u Siriju, dok je Pentagon najavio da je obezbedio artiljerijsku podršku i transport helikopterima za lokalne snage, koje iza neprijateljskih linija pokušavaju da zauzmu strateški važnu branu na reci Eufrat.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.