Tramp o zarazi: Biće puno mrtvih od korone, očekuju nas najteže nedelje

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2020, 08:49

Tramp o zarazi: Biće puno mrtvih od korone, očekuju nas najteže nedelje

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD očekuju najteže nedelje u borbi sa virusom korona Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD očekuju najteže nedelje u borbi sa virusom korona, upozorivši da će biti puno smrtnih slučajeva. "Biće puno mrtvih", rekao je Tramp u svom dnevnom obraćanju novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << povodom pandemije virusa COVID-19.Kako prenosi AP, posle mračnog početka konferencije za novinare, Tramp se u više navrata osvrnuo na potrebu da se SAD ponovo otvore za poslovanje."Moramo da ponovo otvorimo našu zemlju. Ne želimo da ovo radimo mesecima, i mesecima i mesecima. Država na to nije pripremljena", kazao je američki predsednik.Tramp je dodao i da je potrebno što pre omogućiti održavanje sportskih događaja i otvaranje restorana.Agencija Rojters podseća da su zdravstveni eksperti Bele kuće nedavno procenili da bi SAD u pandemiji korona virusa mogle biti suočene sa između 100.000 i 240.000 smrtnih slučajeva."Verovatno nikada do sada nismo videli takve brojke. Možda tokom rata, tokom Prvog i Drugog svetskog rata", rekao je Tramp.On je dodao da će 1.000 pripadnika vojske biti poslato u Njujork, a među njima vojni lekari i medicinske sestre.Tramp je najavio i da će 29 miliona doza lekova protiv malarije biti stavljeno u nacionalne zalihe namenjene pacijentima sa korona virusom i naglasio da se medicinska i zaštitna oprema isporučuje prvo onima kojima je najprioritetnija.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SAD više od 8.400 žrtava korona virusa, Tramp upozorio da najteže predstoji

Izvor: Danas, 05.Apr.2020

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Sjedinjenim Američkim Državama možda predstoje "najteže" sedmice dok se u zemlji povećava smrtnost od korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.