Tramp će poslednji put potvrditi iranski nuklearni sporazum

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp će poslednji put potvrditi iranski nuklearni sporazum

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će još jednom, poslednji put produžiti suspenziju sankcija Iranu kako bi evropske zemlje i SAD mogle da isprave "užasne greške" nuklearnog sporazuma s Teheranom.

Na taj način će još najmanje nekoliko meseci ostati na snazi istorijski nuklearni sporazum iz 2015. godine koji je s Iranom postiglo šest velikih sila - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Nemačka.

Iran je prema sporazumu pristao da ograniči svoj nuklearni program, a zauzvrat su mu ukinute međunarodne sankcije.

Sankcije SAD Iranu biće suspendovane na još 120 dana, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Bela kuća želi dogovor s članicama EU koje su potpisale nuklearni sporazum kako bi uvela trajne restrikcije za iranski program obogaćivanja uranijuma. Prema aktuelnom sporazumu, ta ograničenja prestaju 2025. godine.

Tramp je danas oštro upozorio da će povući SAD iz nuklearnog sporazuma ako on ne bude modifikovan.

"Ovo je poslednja šansa. U odsustvu takvog (novog) sporazuma, SAD neće ponovo suspendovati sankcije (Iranu) da bi ostale deo iranskog nuklearnog sporazuma. A ako u bilo kojem trenutku procenim da takav sporazum nije moguć, odmah ću izaći iz sporazuma", naveo je Tramp u današnjoj izjavi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp će poslednji put potvrditi iranski nuklearni sporazum

Izvor: Beta, 12.Jan.2018

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će još jednom, poslednji put produžiti suspenziju sankcija Iranu kako bi evropske zemlje i SAD mogle da isprave "užasne greške" nuklearnog sporazuma s Teheranom.Na taj način će još najmanje nekoliko meseci ostati na snazi istorijski nuklearni sporazum...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.