Tramp: Uskoro objava o povraćaju svih teritorija od ID

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Uskoro objava o povraćaju svih teritorija od ID

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da već naredne sedmice očekuje formalnu objavu da je koalicija koja se bori protiv Islamske države povratila čitavu teritoriju koju je ta ektstremistička grupa ranije zauzela.
"Vojska SAD, naši koalicioni partneri i Sirijske demokratske snage oslobodili su doslovno čitavu teritoriju koju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prethodno zauzela ID u Siriji i Iraku", kazao je Tramp na sastanku u Vašingtonu kojem su prisustvovali zvaničnici Koalicije u borbi protiv ID, preneo je Rojters.

"To će biti i formalno saopšteno, verovatno naredne sedmice, to da ćemo mi imati 100 odsto kalifata i ja želim da sačekam to zvanično saopštenje", rekao je Tramp u obraćanju na skupu u Stejt departmentu.
Povlačenje američke vojske iz Sirije nije kraj američke brobe, poručio je američki državni sekretar Majk Pompeo i pozvao saveznike da se ponovo posvete trajnom porazum terorističke grupe, tzv. Islamske države u Siriji i Iraku.
"Povlačenje vojske SAD nije i kraj američke bitke. Borbu ćemo nastaviti da vodimo sa vama. Smanjenje broja vojnika je u suštini taktička promena, ne izmena misije", rekao je danas Pompeo pred zvaničnicima iz 79 zemalja u Stejt departmentu, prenosi Rojters.
Kako kaže, misija je neupitna, ali je neophodna podrška američkih saveznica.
 
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP USKORO SAOPŠTAVA POBEDU NAD DŽIHADISTIMA: Imaćemo 100 odsto kalifata! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2019, 00:42

Američki predsednik Donald Tramp danas je izjavio da već naredne sedmice očekuje formalnu objavu da je koalicija koja se bori protiv IS povratila čitavu teritoriju koju je ta ekstremistička grupa ranije zauzela...- Vojska SAD, naši koalicioni partneri i Sirijske demokratske snage oslobodili su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tramp: SAD i partneri oslobodili u Siriji i Iraku svu teritoriju koju su zauzeli teroristi

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2019

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da već naredne sedmice očekuje formalnu objavu da je koalicija koja se bori protiv DAEŠ-a povratila čitavu teritoriju koju je ta ekstremistička grupa ranije zauzela. „Vojska SAD, naši koalicioni partneri i Sirijske demokratske snage oslobodili su...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.