Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 12:55

Tramp: SAD se neće ponovo zatvarati ako bude novog talasa

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je zadovoljan time što se sve više saveznih država otvara i ponovo pokreće poslove, uprkos zabrinutosti zbog širenja koronavirusa.

"Mislim da ljudi neće podržati lidere u državama koje se uskoro ne vrate u normalu", rekao je predsednik u Mičigenu, prenosi Glas Amerike (VOA).

Svih 50 saveznih država objaviilo je planove za barem delimično otvaranje posle kompletne obustave poslovanja koje je naštetilo ekonomiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Ako bude drugog talasa, nećemo zatvarati zemlju", rekao je Tramp radnicima fabrike za proizvodnu delova za Ford u Rosonvilu.

Predsednik je fabriku obišao u prisustvu nekoliko direktora uključujući i prvog čoveka Bila Forda.

Svi su nosili maske i zaštitne naočare, osim Trampa koji je masku nosio samo na kratko, a potom je držao u ruci.

Kako je rekao, "nije želeo medijima da pruži zadovoljstvo da to i vide".

Kompanija je, pre posete predsednika, saopštila da se od svih zahteva da nose maske u svim postrojenjima, sve vreme.

U saopštenju koje je izdato posle Trampove posete piše da je "Bil Ford ohrabrio predsednika da nosi masku kad je stigao u fabriku, da ju je Tramp nosio tokom privatnog razgledanja dela fabrike, a da je posle skinuo".

Tramp je u fabrici ponovo okrivio Kinu za koronavirus i ocenio da lekovi treba da se proizvode u SAD, a ne u inostranstvu.

"Vratićemo proizvodnju lekova. Ne možemo da se oslanjamo na strane zemlje da brinu o nama, posebno u ovako teškim vremenima", rekao je.

SAD imaju najviše zaraženih na svetu - više od 1,5 miliona, a umrlo je oko 94 hiljade ljudi, podseća VOA.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.