Tramp: Dominacija, hvala predsedniče Tramp

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 16:10

Tramp: Dominacija, hvala predsedniče Tramp

Protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda se nastavljaju širom SAD, a demonstranti su izašli i na ulice Vašingtona. Donald Tramp kaže da u tom gradu nije bilo problema. Svi su sjajno obavili posao, naveo je na Tviteru.
Predsednik SAD se još jednom o protestima u Americi oglasio na Tviteru:
"Nije bilo problema u Di-Siju protekle noći. Mnogo uhapšenih. Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su obavili sjajan posao. Ogromna sila. Dominacija. Takođe, i Mineapolis je bio sjajan (hvala predsedniče Tramp!)" 

Ranije je američki predsednik Donald Tramp objavio mobilizaciju pripadnika oružanih snaga kako bi zaustavio nerede i bezvlašće.
Tokom sinoćnih protesta, dok su demonstranti išli ka vašingtonskoj Kineskoj četvrti, američki vojni helikopter "lakota" ih je nadleteo veoma nisko, podižući prašinu, a lomila su se i stabla drveća. Posle tog manevra, okupljeni su se razbežali u okolne blokove.
Petnaest minuta nakon što je počeo policijski čas, mirni demonstranti su se okupili u Mineapolisu na mestu gde je Džordž Flojd ubijen. 
Oni su naveli da se neće povući pred policijom. Zabarikadirali su ulice u okolini kako bi sprečili policiju da stigne do njih.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.