Tramp: Sankcije uvedene Severnoj Koreji počinju da deluju

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jan.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Sankcije uvedene Severnoj Koreji počinju da deluju

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da sankcije uvedene Severnoj Koreji počinjue da deluju, navodeći kao primer otvaranje severnokorejskog vođe Kim Džong Una prema Seulu.

"Sankcije i drugi pritisci počinju da imaju veliki uticaj na Severnu Koreju", napisao je Tramp preko Tvitera.

"Čovek raketa sada prvi put želi da razgovara s Južnom Korejom. Možda je to dobra vest, možda nije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << videćemo", napisao je Tramp, nazivajući severnokorejskog vođu Kin Džong Una rečima koje često koristi za njega.

Seul je danas predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je severnokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI).

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na sportski događaj, severnokorejski lider je izrazio spremnost da preduzme neophodne mere i u novogodišnjoj poruci rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dve zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.

Brutalan i korumpiran iranski režim

Tramp je ranije danas osudio "brutalan i korumpiran" iranski režim.

"Iranci konačno ustaju protiv brutalnog i korumpiranog iranskog režima", naveo je u jutarnjoj poruci na Tviteru Donald Tramp, koji je već podržao proteste i ocenio da je u Iranu "vreme za promene".

Komentarišući proteste, Tramp je na Tviteru napisao: "Ljudi imaju malo hrane, visoku inflaciju i nemaju ljudska prava".

Najmanje devet osobe poginulo je noćas na protestima u Iranu, a ukupno 21 osoba od početka demonstracija.

Protesti traju od četvrtka širom zemlje i najveće su u toj zemlji od protesta nakon spornih predsedničkih izbora 2009. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp: Brutalan i korumpiran iranski režim

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2018

Američki predsednik Donald Tramp danas je osudio "brutalan i korumpiran" iranski režim..."Iranci konačno ustaju protiv brutalnog i korumpiranog iranskog režima", naveo je u jutarnjoj poruci na Tviteru Donald Tramp, koji je već podržao proteste i ocenio da je u Iranu "vreme za promene"...Komentarišući...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.