Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strazbur: Uhapšeno oko 100 demonstranata protiv NATO

Francuska policija uhapsila je oko 100 ljudi tokom sukoba više stotina anti-NATO demonstranata sa policijom u Strazburu uoči sutrašnjeg samita NATO.

Portparol policije izjavio je da su demonstranti nosili drvene palice i da je pričinjena znatna materijalna šteta, ali da u sukobima nije bilo povređenih. Početkom večeri je u gradu mirno, nakon što su se demonstranti povukli u kamp koji su napravili na jugu grada. Policija je u poslepodnevnim satima upotrebila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suzavac protiv demonstranata, koji su demolirali desetak autobuskih stajališta i palili kante za smeće.

Na samitu NATO u petak i subotu u francuskom Strazburu i nemačkim gradovima Kelu i Baden-Badenu okupiće se 28 šefova država i vlada članica alijanse. Za subotu je najavljen veliki anti-NATO skup u Strazburu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.