Štrahe: “Angela se ponaša kao diktator”

Izvor: BKTV News, 26.Feb.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrahe: “Angela se ponaša kao diktator”

Lider najuticajnije opozicione stranke u Austriji Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je kritikovao nemačku kancelarku Angelu Merkel rekavši da se ponaša kao diktator.

“Berluskoni svojom kritikom da je Angela Merkel diktatorka, koja stavlja EU pod diktat štednje, ima u suštini pravo”, konstatovao je lider Slobodarske partije u intervjuu bečkom dnevniku “Esterajh”.
Štrahe je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da Merkelova želi da štiti interese nemačkih poreskih obveznika, što je razumljivo. Međutim, kako je dodao, ona to ne čini dovoljno, jer da je dosledna i iskrena ona bi morala da istupi iz evrozone i Nemačku vrati marki.
Prema njemu, uzrok krize u EU je što su slabe ekonomije primljene u evrozonu, što se mora konačno priznati. Zato, zaključuje, Štrahe, potrebno je uvesti takozvani zapadni evro, a ako to ne bude moguće, kao poslednja posledica Austrija bi trebalo da se vrati na šiling.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Štrahe: Angela se ponaša kao diktator

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2013

Lider najuticajnije opozicione stranke u Austriji Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je kritikovao nemačku kancelarku Angelu Merkel rekavši da se ponaša kao diktator. "Berluskoni svojom kritikom da je Angela Merkel diktatorka, koja stavlja EU pod diktat štednje, ima u suštini pravo", konstatovao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.