Šta se očekuje da će biti objavljeno o ubistvu Kenedija

Izvor: RTS, 26.Okt.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se očekuje da će biti objavljeno o ubistvu Kenedija

Iako mnogi tvrde da će biti objavljene sve tajne o ubistvu američkog predsednika Džona Kenedija, činjenica je da će se na uvid javnosti dati svega jedan odsto tajnih arhivskih dokumenta. Reč je o više od tri hiljade dokumenata iz Nacionalnih arhiva SAD o ubistvu Kenedija 1963. godine.
Netačni su navodi da je predsednik Donald Tramp taj koji je odobrio objavljivanje desetina hiljada tajnih dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o ubistvu Džona Kenedija. Samo tekući predsednik ima ovlašćenje da tajnost produži - što je Tramp najavio da neće učiniti.

Umesto celokupne arhive, javnost će imati na uvid samo jedan odsto poverljivih dokumenata.
Skoro svi analitičari veruju da će se otkriti razmere zataškavanja CIA i FBI o tome koliko su znale za aktivnosti atentatora.
Znali su da je Li Harvi Osvald neposredno pre ubistva bio u Meksiku, u ambasadama Sovjetskog Saveza i Kube, kao i još niz sumnjivih aktivnosti, ali na to nisu obratili dovoljno pažnje.
Očekuje se potvrda "dobro dokumentovane, dokazane zavere", koja uključuje uništavanje dokumenata i fotografija, kao i ućutkivanje očevidaca sa ciljem da se prikrije istina – da su vlada i njene službe unapred znale koliku pretnju Osvald predstavlja po Kenedija.
Ukoliko se otkrije da je zavera bila još dublja, to će imati nesagledive posledice po kredibitet svih odgovornih u to vreme.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OBRT U SAD Tramp blokirao objavljivanje stotina dokumenata o Kenediju

Izvor: Blic, 27.Okt.2017, 00:51

Predsednik SAD Donald Tramp blokirao je objavljivanje više stotina dokumenata o ubistvu Džona Kenedija uvaživši apele iz CIA i FBI da ti dokumenti ostanu tajni..."Nemam izbora" naveo je Tramp u dopisu koji su preneli zvaničnici Bele kuće, prenosi AP ...On je odredio da ti dokumenti budu predmet...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.