Šinzo Abe: Sa Trampom sam imao iskren i opušten razgovor tokom partije golfa

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šinzo Abe: Sa Trampom sam imao iskren i opušten razgovor tokom partije golfa

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je danas da je imao "živahan" razgovor sa američkim predsednikom Donaldom Trampom tokom partije golfa.

Abe je nakon ručka s Trampom rekao novinarima da je s njim razgovarao iskreno i u opuštenoj atmosferi dok su bili na terenu za golf.

Premijer Japana je rekao da je sa predsednikom SAD "imao detaljan razgovor", između ostalog, "o pojedinim teškim pitanjima".

Očekuje se da će na formalnom sastanku u ponedeljak razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o Severnoj Koreji i drugim regionalnim pitanjima, ali i o bilateralnim odnosima.

Američki predsednik počeo je svoju prvu azijsku turneju posetom Japanu, koji je, po dolasku, nazvao "cenjenim partnerom i ključnim saveznikom".

Tramp je jutros sleteo u vazduhoplovnu bazu Jokota u blizini Tokija nakon posete Perl Harboru gde je razgovarao sa američkim vojnim zvaničnicima o pretnji koju predstavlja severnokorejski nuklearni program.

Japanski premijer Šinzo Abe naveo je na društvenoj mreži Tviter da je "svim srcem" dočekao Trampa i postavio fotografiju sa američkim predsednikom u kantri klubu Kasumigaseki kod Tokija.

Tramp stigao u Japan

Američki predsednik Donald Tramp počeo je svoju prvu azijsku turneju posetom Japanu, koji je, po dolasku, nazvao "cenjenim partnerom i ključnim saveznikom".

Tramp je izjavio da je partnerstvo SAD i Japana pokazatelj "transformativne moći slobode", dodajući da su te dve zemlje ranije ratovale, ali da su sada prijatelji i partneri.

Donald i Melanija Tramp biće večeras gosti Šinza Abea i njegove supruge Aki na svečanoj večeri.

Uoči posete Japanu, Tramp je govorio novinarima u avionu o situaciji sa Severnom Korejom navodeći da ta zemlja predstavlja "veliki problem" koji mora biti rešen.

Američki predsednik će u okviru azijske turneje posetiti i Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.