Rusija pretila vetom na rezoluciju, usledile konsultacije u SB

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pretila vetom na rezoluciju, usledile konsultacije u SB

Rusija je članicama Saveta bezbednosti UN saopštila da planira da uloži veto na tekst britanske rezolucije, nakon čega su sazvane hitne konsulatacije, javio je Frans pres, pozivajući se na neimenovane diplomate.

Franucska agencija prenosi da je sednica Saveta bezbednosti UN odložena pošto su SAD i Rusija održale hitne razgovore o nacrtu britanske rezolucije o Srebrenici.

Zamenik ambasadora Rusije pri UN Petr Iličev ocenio je da nacrt "stvara podele" i da je fokusiran samo na "jednu stranu konflikta".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija preti vetom na rezoluciju!

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015

Nakon što je Rusija najavila veto na predlog britanske rezolucije o Srebrenici, Kina je predložila da se glasanje odloži dok se ne postigne konsenzus svih članica Saveta bezbednosti. Sazvane hitne konsultacije. Sednica odložena za sutra!..Foto: Alexei Druzhinin/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo via...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.