RT: Američka mornarica oborila iranski dron - Tramp

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2019, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Američka mornarica oborila iranski dron - Tramp

Ubrzo nakon ulaska u Persijski zaliv, američki ratni brod oborio je iransku bespilotnu letelicu koja se približila na manje od kilometar, izjavio je američki predsednik Donald Tramp. Amfibijski jurišni brod "Bokser" je poduzeo "odbrambenu akciju" protiv iranske bespilotne letelice koja se približila na oko 1.000 metara i ignorisala višestruke pozive da se povuče, rekao je Tramp.
"Dron je odmah uništen." I want to apprise everyone of an incident in the Strait of Hormuz today, involving #USSBoxer, a U.S. Navy amphibious assault ship. The BOXER took defensive action against an Iranian drone.... pic.twitter.com/Zql6nAUGxF
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 18, 2019 "Dron je pretio bezbednosti broda i posade", rekao je Tramp, dodajući da SAD "zadržavaju pravo da brane naše osoblje, objekte i interese". Međutim, Iran je negirao saopštenje, a ministar spoljnih poslova Džavad Zarif je izjavio da "nema informacija o gubitku drona". "Bokser" je uplovio u Persijski zaliv ranije danas, nakon izveštaja da je Revolucionarna garda Irana zaplenila naftni tanker. JUST IN: USS Boxer, a Wasp-class amphibious assault ship, loaded with 2,000 Marines and dozens of helicopters just entered Persian Gulf following Strait of Hormuz transit hours after Iran says it seized oil tanker carrying 'smuggled fuel' and 12-man crew (U.S. Navy file photo) pic.twitter.com/1wZ0hojhM4
— Lucas Tomlinson (@LucasFoxNews) July 18, 2019 Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: SAD uništile iranski dron

Izvor: VOA, 18.Jul.2019

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp izjavio je da je američki razarač USS Bokser uništio iransku bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu. Tramp je rekao da je oboreni iranski dron leteo na udaljenosti manjoj od hiljadu metara od američkog ratnog plovila.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.