Pogodite ko je Trampov saučesnik u ratu protiv Tvitera

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 12:01

Pogodite ko je Trampov saučesnik u ratu protiv Tvitera

Dok se prepucava sa Tviterom i njegovim osnivačem Džekom Dorsijem, deluje da je Donald Tramp saveznika, ili bar saučesnika, pronašao u (logično) generalnom direktoru Fejsbuka Marku Zakerbergu.
Dok Tviter cenzuriše i lepi upozorenja na objave Donalda Trampa i Bele kuće, a Tramp maše potpisanim uredbama, Si-En-En prenosi da je predsednik SAD u petak stigao da telefonom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovara sa osnivačem i generalnim direktorom Fejsbujka Markom Zakerbergom.

Deluje da je Zakerberg odlučio da se u ovom ratu ne priključi esnafu, već jačoj strani ili barem pokuša da ostane neutralan i spreči da postane kolateralna šteta.
Direktor Fejsbuka je na svojoj društvenoj mreži objasnio zašto Fejsbuk i Instagram ne postupaju sa Trampovim spornim objavama jednako kao Tviter.
Zakerberk je napisao da je lično protiv Trampove zapaljive retorike kojom obiluje tvit koji je označen kao propagiranje nasilja. Ipak...
"Odgovoran sam da ne postupam u svoje lično ime, već u ime organizacije koja se zalaže sa slobodu govora", istakao je Zakerberg.
Objasnio je da za razliku od Tvitera, Fejsbuk nema politiku stavljanja upozorenja uz objave koje se mogu okarakterisati kao promovisanje nasilja jer "veruju da bi svaka objava koja zaista podstiče nasilje morala biti uklonjena, čak i kada dolazi od političara".
Zakerberg je naveo i da je Fejsbuk bio u kontaktu sa Belom kućom i objasnio svoju politiku.
Zakerberg se nije samo pravio nevešt i naivan, već je gostujući na Foks njuzu direktno kritikovao Tviter, što se veoma dopalo Trampu, koji je jedva dočekao da Zakerbergove komentare podeli na društvenoj mreži koju napada.
"Imamo drugačiju politiku od Tvitera po ovom pitanju. Iskreno verujemo da Fejsbuk ne treba da bude arbitar istine za sve što ljudi kažu na internetu", citirao je Tramp Zakerberga.
Najdirektniji odgovor je brzo stigao od bivšeg izvršnog direktora Tvitera Džejsona Goldmana.
"Ići na Foks da bi napadao Tviter i branio Trampa, to je pravi potez", ironičan je bio Goldman.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVEROVATNO! Ovaj uticajni čovek je stao na stranu Trampa u obračunu sa Tviterom

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020

Direktor Fejsbuka je na svojoj društvenoj mreži objasnio zašto Fejsbuk i Instagram ne postupaju sa Trampovim spornim objavama jednako kao Tviter...Dok se prepucava sa Tviterom i njegovim osnivačem Džekom Dorsijem, deluje da je Donald Tramp saveznika, ili bar saučesnika, pronašao u (logično) generalnom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.