Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orešković: Isti stav prema pregovorima Srbije sa EU

Hrvatski premijer vlade u ostavci Tihomir Orešković rekao je u kasno sinoć u Briselu da se stav Hrvatske oko otvaranja pregovora sa Srbijom u poglavlju 23 nije promenilo i da to što Hrvatska traži, traže i druge članice.

"Što se nas tiče, ništa se nije promenilo. Mi tražimo da Srbija ima iste uslove koje je imala Hrvatska i druge članice", rekao je Orešković, dodajući da se radi o tri uslova koja se odnose na nadležnost za suđenja za ratne zločine, pitanje zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << manjina i saradnju sa Haškim sudom.

"I druge članice traže da se to ispuni", rekao je Orešković, prenela Hina.

Holandsko predsedništvo Unijom je nameravalo da do kraja svog mandata koji završava u četvrtak u ponoć otvori pregovore sa Srbijom u poglavljima 23 i 24, ali još nema saglasnosti oko zajedničkog stajališta EU za poglavlje 23, Pravosuđe i temeljna prava, navodi hrvatska agencija.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač je u ponedeljak rekao da je, prema informacijama hrvatskih pregovarača, dogovor blizu i da će otvaranje pregovora biti moguće ako se ispune hrvatski zahtevi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orešković: Naš stav se nije promenio, uslovi ostaju isti

Izvor: B92, 29.Jun.2016

Brisel -- Premijer Hrvatske, Tihomir Orešković, izjavio je da se stav Hrvatske kada je u pitanju otvaranje poglavlja 23 u pristupnim pregovorima sa Srbijom,nije promenio...Upitan da li će Hrvatska dati svoju saglasnost, Orešković, kaže da ne zna da li će do kraja ove nedelje biti moguće otvoriti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.