Netanjahu narodu Irana: Mi smo vam prijatelji, a ne neprijatelji

Izvor: RTS, 21.Jan.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu narodu Irana: Mi smo vam prijatelji, a ne neprijatelji

Na video-snimku koji je danas objavio na svojoj stranici na Fejsbuku, izraelski premijer Benjamin Netanjahu se obratio iranskom narodu na engleskom jeziku, sa titlom na farsiju, prenosi AP.
Benjamin Netanjahu je uputio poruku pomirenja narodu Irana, u kojoj ističe da je Izrael iranskom narodu prijatelj, a ne neprijatelj.

Netanjahu u poruci kaže da će uskoro razgovarati sa novim američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednikom Donaldom Trampom o tome kako se suprotstaviti pretnji iranskog režima koji poziva na uništenje Izraela, ali ističe da pravi razliku između režima i naroda.
"Vi imate ponosnu istoriju. Imate bogatu kulturu. Nažalost, sputani ste teokratskom tiranijom", navodi Netanjahu u poruci.
Izrael smatra Iran svojim najopasnijim protivnikom zbog njegovog nuklearnog programa, razvijanja raketa dugog dometa i kontinuirane podrške ekstremističkim grupama, a Netanjahu nuklearno naoružani Iran vidi kao pretnju po samo postojanje njegove zemlje, navodi američka agencija.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanijahu Irancima: Mi smo vam prijatelji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2017

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu uputio je danas poruku pomirenja narodu Irana, u kojoj ističe da je Izrael iranskom narodu prijatelj, a ne neprijatelj...Na video-snimku koji je danas objavio na svojoj stranici na Fejsbuku, Netanijahu se obratio iranskom narodu na engleskom jeziku, sa titlom na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Netanjahu najavio telefonski razgovor s Trampom večeras

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2017, 13:42

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je da će večeras telefonom razgovarati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom prvi put od kada je on preuzeo funkciju..."Večeras ću imati telefonski razgovor s predsednikom Trampom o pitanjima koja se odnose na Palestince, situaciju u Siriji i iransku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.