Nemačka: EU bi mogla da uvede ekonomske sankcije Rusiji

Izvor: Press, 24.Jul.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: EU bi mogla da uvede ekonomske sankcije Rusiji

Nemački zvaničnik u Briselu takođe rekao da je Berlin pre za to da se sankcije Rusiji vremenski ograniče, jer bi to pružilo mogućnost vraćanja međusobnih odnosa u normalu, rekao je neimenovni izvor iz EU, preneo je Rojters.

Ministri inostranih poslova EU će danas po prvi pout razgovarati o uvođenju sankcija u sektoru ruske ekonomije, poznatim u briselskom žargonu kao "treća faza" sankcija.

Nemački zvaničnik je rekao da bi "prelazak na fazu tri sankcija trebalo da bude sproveden bez problema i da se može očekivati do kraja meseca", naveo je neimenovani izvor iz EU.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

EU priprema proširenje liste sankcija Rusiji, Nemačka uvodi ekonomske sankcije?

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2014

BRISEL - Nemačka vlada veruje da bi Evropska unija do kraja jula mogla da uvede sankcije Rusiji u ekonomskom sektoru, ukoliko Moskva brzo ne preduzme mere za smirivanje situacije na istoku Ukrajine, izjavio je danas neimenovani izvor iz EU. Nemački zvaničnik u Briselu takođe rekao da je Berlin pre...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.