Ministri zdravlja EU o ešerihiji koli

Izvor: S media, 05.Jul.2011, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri zdravlja EU o ešerihiji koli

Na dvodnevnom sastanku u Poljskoj ministri zdravlja Evropske unije razgovaraće o epidemiji novih sojeva ešerihije koli, koja je do sada odnela preko 50 života, najviše u Nemačkoj.

U Sopotu na severu Poljske ministri zdravlja EU će na neformalnom sastanku razgovarati i o epidemiji novih sojeva ešerihije koli koja je do sada odnela više od 50 života.

Poljska ministarka zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Eva Kopač je u skladu sa prioritetima poljskog predsedavanja Unijom - da se smanjuju razlike u zdravstvenom stanju pojedinih nacija u Evropi, kao teme za sastanak postavila i ishranu i fizičku aktivnost, transplantologiju, borbu protiv psihoaktivnih materija, tzv. legalnih droga i oblast i - zdravlja - pristup lekaru preko interneta.

Iako prvobitno nije bila planirano, prolećna epidemija zaraze novim sojem eširihije koli u Nemačkoj i strah koji se zbog nje proširio Evropom neminovno se našla kao tema sastanka, sutra u završnici debata.

EU odobrila 210 miliona evra odštete poljoprivrednicima

Izvor ešerihije koli klice pasulja

Lekari SZO: Još nismo videli ovakvu bakteriju

Najnovije je panika početkom jula izbila u Češkoj kada su analize pokazale prisustvo ešerihije koli u flaširanoj mineralnoj vodi iz Karlovih Vari.

Preduzeće je povuklo 33.000 flaša svoje vode iako testovi još nisu potvrdili ili isključili da li je ta voda zagadjena samo benignim sojevima te bakterije, ili opasnim koji izaziva hemoragičnu dijareju.

Na ministarskom sastanku u Sopotu učestvuje preko 140 ministara, eksperata, predstavnici Evropske komisije i Svetske zdravstvene organizacije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ministri zdravlja EU o ešerihiji koli

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2011

U Sopotu, na severu Poljske, okupili su se na dvodnevnom redovnom neformalnom sastanku ministri zdravlja članica Evropske unije, a jedna od glavnih tema biće i epidemija novih sojeva ešerihije koli koja je do sada odnela preko 50 života, najviše u Nemačkoj. Iako prvobitno nije bila planirano,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.