Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Očekujem teške pregovore na samitu EU i Turske

Nemčka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da očekuje "teške pregovore" na samitu Turske i Evropske unije o izbegličkoj krizi.

Angela Merkel je rekla da je njen cilj smanjiti broj migranata koji ilegalno ulaze "ne samo u nekoliko zemalja, nego u sve zemlje, što znači i u Grčku".

Prema njenim rečima, potrebno je "održivo rešenje" koje podrazumeva zaštitu spoljnih granica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU i koje "može biti sprovedeno jedino u saradnji s Turskom".

Nemačka kancelarka je izrazila nadu da će na današnjem vanrednom samitu u Briselu biti učinjen korak napred, ali je ocenila da će to zahtevati teške pregovore.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkel očekuje “težak” samit o izbjegličkoj krizi

Izvor: SandzakPress.net, 07.Mar.2016

Njemačka – Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da očekuje “teške pregovore” na samitu Evropske unije s Turskom o izbjegličkoj krizi. Merkel je izjavila da se njen cilj da smanji broj migranata koji ulaze ilegalno “ne odnosi se samo na nekolicinu zemalja, nego sve...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.