Merkel: Bravo, Srbijo!

Izvor: Mondo, 22.Okt.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Bravo, Srbijo!

Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je danas u Madridu način na koji se Vlada Srbije suočava sa izbegličkom krizom.

Merkel je na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije u Madridu rekla da ograde i zidovi ne mogu da reše nijedan problem.

Prethodno je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao Evropu na odlučnost u svom govoru o migrantskoj krizi na tom skupu.

Vučić je rekao da od Evrope očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da jasno kaže šta su zadaci svih zemalja, pa i Srbije, po pitanju migrantske krize.

"Za Srbiju je veoma važno da Evropa utiče na stabilizaciju regiona i da nam jasno kažu šta bi trebalo da bude naš zadatak po pitanju migrantske krize. Kada taj odgovor bude dobijen, Srbija će biti u stanju da ispuni sve svoje obaveze, ali će morati i da štiti državne i nacionalne interese, ne samo po pitanju ove krize, vec i po pitanju Uneska i drugih stvari", rekao je Vučić.

Izlaganje je završio uz aplauz prisutnih.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Angela Merkel: Srbijo, bravo!

Izvor: Kurir, 23.Okt.2015, 06:04

Najmoćnija žena sveta pohvalila način na koji se naša zemlja suočila s izbegličkom krizom i kako ju je rešila...BEOGRAD - Vlada Srbije zaslužuje sve pohvale za način na koji se suočava sa izbegličkom krizom - ovo je juče u Madridu, gde se susrela sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.