Mekmaster novi Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekmaster novi Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je general-pukovnika Herberta Rejmonda Mekmastera za savetnika za nacionalnu bezbednost u Beloj kući.

Mekmaster će naslediti Majkla Flina, koji je podneo ostavku jer je utvrđeno da je svojim šefovima preneo nepotpune informacije o razgovoru sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << što je Tramp stupio na dužnost.

Tramp je saopštio da će dosadašnji vršilac dužnosti savetnika za nacionalnu bezbednost Kit Kelog preći na funkciju šefa osoblja Nacionalnog saveta bezbednosti.

Tramp je rekao da je kombinacija Mekmastera i Keloga "nešto veoma, veoma posebno", preneo je AP.

Mekmaster je aktivni vojni oficir i učestvovao je u ratovima u Persijskom zalivu, u Avganistanu i Iraku.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

General Mekmaster novi savetnik za nacionalnu bezbednost

Izvor: VOA, 20.Feb.2017

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je novog savetnika za nacionalnu bezbednost, izabravši generala potpukovnika H.R. Mekmastera, vojnog stratega koji je proveo celu karijeru u američkim oružanim snagama. Tramp je 54-godišnjeg Mekmastera nazvao "čovekom izuzetnog talenta i ogromnog iskustva." Predsednik...

Nastavak na VOA...

Mekmaster novi Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp imenovao je general-pukovnika Herberta Rejmonda Mekmastera za savjetnika za nacionalnu bezbjednost u Bijeloj kući...Mekmaster će naslijediti Majkla Flina, koji je podnio ostavku jer je utvrđeno da je svojim šefovima prenio nepotpune informacije o razgovoru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.