Martin Šulc odustao od mesta šefa diplomatije u novoj nemačkoj vladi

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martin Šulc odustao od mesta šefa diplomatije u novoj nemačkoj vladi

Martin Šulc, šef Socijaldemokratske partije (SPD) objavio je danas da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel.

"Izjavljujem da odustajem od ulaska u vladu", saopštio je Šulc koji je najavio da će biti ministar spoljnih poslova prema koalicionom sporazumu između SPD-a i Angele Merkel.

Nemački nedeljnik Špigl onlajn >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << (Spiegel) je napisao da će Šulc još danas objaviti da odustaje od tog mesta, pod pritiskom krugova u okviru njegove SPD.Prethodno je list Bild preneo da je vođstvo SPD-a dalo Šulcu ultimatum da do petka popodne odustane od tog mesta.

Iza toga stoji nezadovoljstvo baze, posebno u najvećoj pokrajini Severnoj Vestvaliji zato što je Šulc ranije obećao da neće ući u kabinet kancelarke Angele Merkel.

Aktuelni nemački ministar spoljnih poslova iz redova SPD-a Zigmar Gabrijel je u današnjim medijima kritikovao Šulca što se ne drži obećanja da neće ući u novu koalicijonu vladu.

Unutar SPD-a se strahuje da bi kadrovske rasprave mogle da prevladaju suštinskom raspravom i da bi članovi stranke mogli da odbace postignut sporazum o velikoj koaliciji.

Merkelkini konzervativci i socijaldemokrate u sredu su postigli dogovor o koalicionoj vladi koji još treba da potvrde članovi SPD-a.

Prema koalicionom dogovoru, SPD treba da dobije šest ministarskih mesta, među kojima i tri uticajna - ministarstvo spoljnih poslova, ministarstvo rada i ministarstvo finansija. Šulc je bio najavljen za ministra spoljnih poslova, pri čemu bi otišao sa mesta šefa partije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šulc odustao od mesta šefa diplomatije

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2018

Martin Šulc, šef Socijaldemokratske partije (SPD) objavio je da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel..."Izjavljujem da odustajem od ulaska u vladu", saopštio je Šulc koji je najavio da će biti ministar spoljnih poslova...

Nastavak na N1 televizija...

Pad Martina Šulca

Izvor: Deutsche Welle, 09.Feb.2018

Želeo je da postane kancelar, ili makar ministar spoljnih poslova - sada je Martin Šulc ostao praznih ruku. Nakon što je odustao od predsedavanja SPD-om, odrekao se i položaja ministra. Portret čoveka koji je nisko pao.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.