Kraljica Elizabeta neće prisustvovati medjunarodnoj konferenciji o klimi u Glazgovu

Izvor: Beta, 27.Okt.2021, 08:05

Kraljica Elizabeta neće prisustvovati medjunarodnoj konferenciji o klimi u Glazgovu

Britanska kraljica Elizabeta Druga (Elizabeth) neće učestvovati na konferenciji UN o klimi, COP26 jer joj je lekar savetovao da se odmori, saopštila je Bakingemska palata.Kraljica (95) je "sa žaljenjem" odlučila da ne putuje u Glazgov na otvaranje konferencije 1. novembra."Njeno veličanstvo je razočarano što neće prisustvovati prijemu, ali će se okupljenim delegatima obratiti putem snimljene video poruke", saopštila je palata.Vest je stigla nakon što je kraljica Elizabeta u utorak tokom dana održala virtuelni prijem u zamku Vindzor za ambasadorku Južne Koreje, što je njena prva javna aktivnost posle povratka iz bolnice prošle nedelje.Ona je 20. oktobra odvezena u londonsku bolnicu na preliminarne preglede i vratila se u Vindzor sutradan u vreme ručka, navela je tada Bakingemska palata.Kraljica Elizabeta je "nevoljno" prihvatila savet lekara da se odmori nekoliko dana i otkaže posetu Severnoj Irskoj.//

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRALJICA NE PUTUJE U GLAZGOV: Elizabeta ipak neće prisustvovati međunarodnoj konferenciji o klimi

Izvor: Kurir, 27.Okt.2021

Britanska kraljica Elizabeta Druga neće učestvovati na konferenciji UN o klimi, COP26 jer joj je lekar savetovao da se odmori, saopštila je Bakingemska palata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.