Istorijski: Angela prošla kroz kapiju sa natpisom Rad oslobađa VIDEO

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski: Angela prošla kroz kapiju sa natpisom "Rad oslobađa" VIDEO

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće danas u Poljskoj Memorijal Aušvic-Birkenau, najzloglasniji nacistički logor, prvi put otkako je došla na vlast.

A to je bilo pre 14 godina.

"Aušvic je muzej, ali je i najveće groblje na svetu... sećanje na to je ključ za izgradnju sadašnjosti i budućnosti", rekao je direktor Memorijala Pjotr Civinski za Rojters uoči posete Merkelove.

Kancelarka će doneti donaciju vrednu 60 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom će se pomoći konzervacija lokacije na kojoj su nacisti izgradili najveći logor smrti.

Ona je izjavila da će donacija, čiju jednu polovinu je obezbedila federalna vlada, a drugu regionalne vlade, obezbediti očuvanje memorijala.

"Veoma sam srećna što smo mogli da se dogovorimo da Memorijal Aušvic-Birkenau dobije dodatni novac", rekla je juče Angela Merkel, dodajući da je to dobra poruka koju nosi u Poljsku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel danas u PRVOJ POSETI Aušvicu za 14 godina na vlasti

Izvor: Blic, 06.Dec.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće danas u Poljskoj Memorijal Aušvic-Birkenau, najzloglasniji nacistički logor, prvi put otkako je pre 14 godina došla na vlast.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.