Inzko: Cijela država treba snositi odgovornost za migrante

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inzko: Cijela država treba snositi odgovornost za migrante

Zemlje članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), čiji su predstavnici imali dvodnevno zasjedanje u Sarajevu, pozvale su državnu vlast da adekvatnije odgovore na migrantsku krizu te povećaju budžet koji je zaleđen na nivou od 950 miliona KM od 2012. godine, prenosi Fena. Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko nakon sjednice kazao je da su članice PIC-a imale sastanak s predstavnicima sigurnosnih agencija u BiH, ocjenjujući šokantnim podatak da jedan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SAVETA ZA SPROVOĐENJE MIRA Incko: Sastanci posvećeni lokalnoj samoupravi i migrantskoj krizi

Izvor: Blic, 04.Dec.2019

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da su dvodnevni sastanci Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK) u Sarajevu bili posvećeni lokalnoj samoupravi, te migrantskoj krizi i modalitetima njenog reševanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.