Gvaido pozvao međunarodnu zajednicu da sve opcije ostavi otvorene

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido pozvao međunarodnu zajednicu da sve opcije ostavi otvorene

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido izjavio je da će od međunarodne zajednice tražiti da ostavi "sve opcije otvorene" u borbi za zbacivanje venecuelanskog socijalističkog predsednika Nikolasa Madura.

"Današnji događaji su me obavezali da donesem odluku: da zvanično predložim međunarodnoj zajednici da ostavimo otvorenim sve opcije za oslobođenje ove zemlje koja se bori i nastaviće da se bori", naveo je Gvaido noćas na Tviteru.

Gvaidov poziv usledio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je posle turbulentnog dana tokom kojeg su bezbednosne snage Venecuele pružile snažan otpor demonstantima koji su pokušali da obezbede ulazak humanitarne pomoći u zemlju iz Kolumbije i Brazila. U sukobima su poginule najmanje dve osobe, a 300 ljudi je povređeno. Gvaida, koji se tokom demonstracija 23. januara proglasio za privremenog predsednika zemlje, priznale su SAD i oko 50 drugih država. On je noćas izjavio i da će se u ponedeljak sresti s potpredsednikom SAD Majkom Pensom, na sastanku ministara spoljnih poslova članica Lima grupe, koja okuplja uglavnom konzervativne države Latinske Amerike.

Hitan sastanak šefova diplomatija Lima grupe sazvan je zbog krize u Venecueli i biće održan u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije.

Obraćajući se iz kolumbijskog pograničnog grada Kukuta, u prisustvu kolumbijskog predsednika Ivana Dukea, Gvaido je rekao i da neće odustati od borbe za ulazak humanitarne pomoći u Venecuelu, ali nije pozvao pristalice da nastave da rizikuju živote i da pokušaju još jedan proboj barikada koje je postavila Madurova vlada.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.