General Besni Pas – Trampov izbor za sekretara za odbranu?

Izvor: RTS, 01.Dec.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Besni Pas – Trampov izbor za sekretara za odbranu?

Penzionisanog generala Džejmsa Matisa, Donald Tramp je izabrao za sekretara za odbranu, saznaje "Vašington post". Zvanična odluka biće saopštena početkom naredne nedelje.
Izbor ovog vojnog stratega mogao bi da bude još jedan pokazatelj da Tramp namerava da buduću američku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spoljnu politiku distancira od one kakvu je vodio Barak Obama oslanjajući se na američke saveznike u borbi protiv islamističkih ekstremista, ocenjuje Rojters.

Nominacija Matisa verovatno će naići na odobrenje pripadnika američke vojske od kojih ga mnogi poznaju po živopisnom nadimku Besni Pas.
Ipak, nominaciju Matisa sprečavaju birokratske prepreke imajući u vidu da je on penzionisan tek 2013, a da je za odobrenje Kongresa potrebno da novi šef Pentagona bude civil najmanje sedam godina pre imenovanja.
Tramp je posle sastanka sa Matisom pre dve nedelje rekao da je impresioniran njime i rekao da je on "pravi general generala!"
Kasnije večeras na Tviteru se oglasio i Trampov portparol, koji navodi da konačna odluka još nije doneta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VAŠINGTON POST: General Matis na čelu Pentagona

Izvor: Kurir, 02.Dec.2016, 00:31

...Izbor ovog vojnog stratega mogao bi da bude još jedan pokazatelj da Tramp namerava da buduću američku spoljnu politiku distancira od one kakvu je vodio Barak Obama oslanjajući se na američke saveznike u borbi protiv islamističkih ekstremista, ocenjuje Rojters..Nominacija Matisa verovatno će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.