Gašić: BIA učinila sve da očuva mir i stabilnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: BIA učinila sve da očuva mir i stabilnost

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripadnici te agencije učinili sve da očuvaju mir i stabilnost u regionu, a pre svega da zaštite interese naroda i države. 

Pravda, sloboda i nezavisnost za nas su vrednosti koje štitimo i nikada i nikom nećemo dozvoliti da nam ih oduzme, rekao je Gašić na obeležavanju Dana BIA.

On je ocenio da globalni akteri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u aktuelnom trenutku traže novu ravnotežu u suprotstavljenim interesima, što se posebno odražava na "naš uvek uzavreo region".

Gašić je podsetio da se BIA intezivnom saradnjom sa drugim državnim organima suprotstavila terorizmu i separatizmu, ilegalnim migracijama, prikrivenom delovanju stranog faktora i organizovanom kriminalu i korupciji.

Radili smo na jačanju veza i odnosu poverenja sa partnerskim službama, čime smo učvstili ugled naše agencije u inostranstvu, rekao je Gašić.

On je ocenio da za savremene bezbednosne pretnje nema granica i da je cilj bio da se kroz stalnu saradnju unaprede načini na koje će moći da se predvidi, preventivno deluje i suprotstavi tim pretnjama.

Gašić je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je ličnim angažovanjem dao ogroman doprinos jačanju kapaciteta BIA.

Gašić je najavio da će se u narednom periodu unaprediti tehničkui resursi BIA kako bi se dostuigao nivo najvećih svetskih službi, podsećajući da je izmenama Zakona o BIA otvoren put zapošljavanju mladog i obrazovanog kadra, koji je budućnost te kuće.

Predsednik Srbije: Uzvišeno je biti uz svoju državu

"Srbija nema veći interes od očuvanja slobode, a kada nju imate uz mir i stabilnost ne plašim se za ekonomski napredak zemlje, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju 16 godina BIA i dodao da je lako biti protiv svoje države, "ali je divno i uzvišeno biti uz nju".

Vučić je pripadnicima BIA čestitao njihov dan i rekao da je zadivljen onim što rade kako bi sačuvali interese države Srbije.

On je zahvalio premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na tome što pomažu i rade na daljem razvoju uslova rada pripadnicima Agencije.

Kako je rekao, značaj BIA u bezbednosnom sistemu je veliki, o čemu, kaže, govori i činjenica da imamo bar tri ministra "koji bi više voleli da budu u BIA nego u svojim ministarstvima".

Predsednik Srbije je ukazao da pripadnici BIA, za razliku od drugih, nemaju subote i nedelje, jer i oni koji bi da ugroze bezbednost Srbije stalno to rade, da se suovčavaju sa brojnim rizicima, da je na sceni neprikrivena borba svetskih sila za dominaciju, takođe i radiklani ekstremizam i terorizam...da u BIA nemaju pravo na štrajk, na proteste..." a imaju obavezu da štite državu više od bilo koga".

Kako je rekao, važno je da u svakom trenutku štite svoju državu, jer drugu otadžbinu nemamo.

Ocenio je da je najviši i najteži izazov sa kojim se suočavamo KiM, da se suočavamo ne samo sa činjenicom da su neki samoproklamovali nezavisnost, već i dodatnim bezbednosnim izazovima, uz značajno učešće stranog faktora koji bi želeo da nas dovede u poziciju da nemamo više šta da tražimo ili da imamo na Kosovu i Metohiji.

"Lako je biti protiv svoje države, ali je divno i uzvišeno biti uz svoju držzavu" rekao je Vučić.

Precizirao je da je sada prosečna plata u BIA 92.000 dinara, a da želi da ona bude i viša od 100.000 te dodao da ako se nastavi ovakva ekonomska situacija da će svake godine moći da računaju na poboljšanje svog statusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gašić: Očuvali smo mir i stabilnost

Izvor: Danas, 17.Okt.2018

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripadnici te agencije učinili sve da očuvaju mir i stabilnost u regionu, a pre svega da zaštite interese naroda i države. Članak Gašić: Očuvali smo mir i stabilnost se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.