Donald Tramp – prvi predsednik koji je učestvovao u Maršu za život

Izvor: RTS, 24.Jan.2020, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp – prvi predsednik koji je učestvovao u "Maršu za život"

Donald Tramp postao je prvi američki predsednik u istoriji koji je prisustvovao godišnjem "Maršu za život" u Vašingtonu, tradicionalnom skupu protivnika prava na abortus, prenosi "Bi-Bi-Si".
Donald Tramp je učesnicima "Marša za život" poručio da nerođena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deca nikada nisu imali snažnijeg zaštitnika u Beloj kući.

"Ovde smo iz vrlo jednostavnog razloga – da branimo pravo svakog deteta rođenog i nerođenog da ispuni svoj potencijal dat od Boga", rekao je Tramp učesnicima Marša.
Demonstranti su mu odgovorili povicima – "još četiri godine" i "volimo te". 
Kako javlja Bi-Bi-Si podršku učesnicima Marša pružio je i potpredsednik SAD Majk Pens. 
Predsednica pokreta Žane Mančini poručila je da je počastvovana što se predsednik SAD pridružio skupu.

Do sada nijedan predsednik SAD nije prisustvovao Maršu.
Demonstranti iz svih krajeva zemlje okupili su se u Vašingtonu, povodom događaja koji se već 47. godinu održava u vreme kada je 1973. Vrhovni sud doneo presudu u slučaju "Ro protiv Vejda", odluku kojom je legalizovano ustavno pravo žena na abortus i legalizovana procedura širom SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp na skupu protivnika prava na abortus - "Nerođena deca nikad nisu imali snažnijeg zaštitnika"

Izvor: B92, 25.Jan.2020, 00:56

Donald Tramp je postao prvi američki predsednik u istoriji koji je prisustvovao godišnjem Maršu za život u Vašingtonu...On je hiljadama ljudi koji su se okupili na tradicionalnom skupu protivnika prava na abortus u glavnom gradu SAD poručio da nerođena deca nikade nisu imali snažnijeg zaštitnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.