BiH predaje aplikaciju za članstvo u EU 15. februara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH predaje aplikaciju za članstvo u EU 15. februara

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je danas da će BiH 15. februara predati kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU,  te obrazložio najvažnije segmente mehanizma koordinacije .

Zvizdić je novinarima rekao kako kantoni, iako ravnopravno zastupljeni u Kolegiju za evropske integracije, neće moći blokirati odluke koje doprinose napretku na putu BiH prema Evropskoj uniji (EU).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
 Usklađenost sa ustavnom strukturom BiH je i jedan od tri osnovna načela mehanizma, a drugi je efikasnost mehanizma, odnosno zajednička odgovornost svih nivoa vlasti u BiH, te istovremeno i pravovremeno donošenje odluka.

Konačno, treće načelo je usklađenost sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

Negirao je tvrdnje da je odluka donesena tajno istčući da je odluka objavljena u Službenom glasniku BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zvizdić: Usvajanjem mehanizma koordinacije stečeni uslovi za kredibilnu aplikaciju za ...

Izvor: Beta, 10.Feb.2016

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da su se usvajanjem mehanizma koordinacije izmedju različitih nivoa vlasti stekli uslovi da Bosna i Hercegovina 15. februara u Briselu preda kredibilnu aplikaciju za članstvo u Evropku uniju.Mehanizam koordinacije je, ustvari,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.