Bela kuća: Tramp ozbiljno misli o kazni Rijadu zbog afere nestanka novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Tramp ozbiljno misli o kazni Rijadu zbog afere nestanka novinara

Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kadlou izjavio je večeras da je američki predsednik Donald Tramp bio ozbiljan da će Saudijska Arabija biti "teško kažnjena" ako se utvrdi da je odgovorna za nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija.

"Treba ozbiljno shvatiti Trampova upozorenja", rekao je Kadlou ne navodeći detalje o mogućoj kazni.

Nestanak novinara kojem se 2. oktobra gubi svaki trag posle ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu izazvao je pometnju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i o predstojećem ekonomskom forumu u Rijadu.

Republikanski senator Marko Rubio ocenio je da američki ministar finansija Stiven Mnučin ne trebalo da prisustvuje skupu dok se ne rasvetli slučaj s Kašogijem dok je Kadlou rekao da će Mnučin, koji za sada namerava da ide u Saudijsku Arabiju, konačnu odluku doneti u skladu s dešavanjima.

Britanski list Fajnenšel tajms otkazao je podršku kao medijski partner tog skupa koji treba da se održi od 23. 25. oktobra u Rijadu. Redakcija lista je saopštila da neće pružiti podršku dok se ne rasvetli nestanak Kašogija o kojem kruže priča da je ubijen.

Listovi Njujork tajms i Ekonomist takođe su najavili bojkot skupa, navodeći da o njemu neće pisati.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća: Tramp ozbiljan; Rijad: Odbacujemo pretnje

Izvor: B92, 14.Okt.2018

Rijad/Vašington -- Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kadlou izjavio je da je Tramp bio ozbiljan da će S. Arabija biti kažnjena ako je odgovorna za nestanak saudijskog novinara..."Treba ozbiljno shvatiti Trampova upozorenja", rekao je Kadlou ne navodeći detalje o mogućoj kazni...Nestanak novinara...

Nastavak na B92...

Senator: Možda ćemo morati da promenimo odnos sa Saudijskom Arabijom

Izvor: Blic, 14.Okt.2018

Republikanski član spoljnopolitčkog odbora američkog Senata, Marko Rubio, izjavio je da će SAD možda morati "da u potpunosti promene" odnose sa Saudijskom Arabijom, ukoliko se ispostavi da su vlasti u Rijadu odgovorne za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.