Izvor: RTS, 12.Feb.2021, 08:32

Bajden ukinuo Trampovu hitnu naredbu za izgradnju graničnog zida

Predsednik SAD Džozef Bajden ukinuo je vanrednu naredbu koju je bivši predsednik Donald Tramp koristio da opravda izgradnju graničnog zida, saopšteno je iz Bela kuće.
Bajden je u pismu predsednici Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi napisao  da je utvrdio da "proglašenje nacionalne vanredne situacije na našoj južnoj granici nije bilo opravdano".

"Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam najavio da će politika moje administracije biti da se novac poreskih obveznika više ne preusmerava za izgradnju graničnog zida i da se pažljivo pogledaju svi resursa koji su u tu svrhu usvojeni ili preusmereni", napisao je Bajden.
To je poslednji u nizu koraka koje je Bajden preduzeo u vezi sa Trampovom politikom i naredio prestanak svih radova dok se odluke njegovog prethodnika o izgradnji zida prema Meksiku ne preispitaju.
Tramp je naredbu o vanrednoj situaciji na granici izdao početkom 2019. godine čime je olabavio ograničenja u korišćenju sredstava poreskih obveznika, i otvorio put da preusmeri ta sredstva prvobitno namenjena drugim agencijama.
Ideju o graničnom zidu Tramp je plasirao tokom svoje predsedničke kampanje, neprekidno insistirajući da će Meksiko platiti njegovu izgradnju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden zaustavio gradnju zida na granici sa Meksikom

Izvor: VOA, 12.Feb.2021

Predsednik SAD Džo Bajden ukinuo je odluku svog prethodnika Donalda Trampa o vanrednom stanju, kojom je omogućeno izdvajanje novca za izgradnju zida na granici sa Meksikom. U pismu predsedavajućoj Predstavničkog doma Nensi Pelosi, Bajden je napisao da ukida tu odluku iz februara 2019. i ocenio...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.