Amerikanci špijunirali i EU

Izvor: Danas, 30.Jun.2013, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci špijunirali i EU

Evropska unija saopštila je juče da je od vlasti SAD tražila objašnjenja zbog navoda nemačkog lista Špigel da je američka Nacionalna služba bezbednosti (NSA) kontrolisala i prisluškivala institucije EU u Americi i Briselu. Kako je navedeno u saopštenju Evropske komisije, američke vlasti odgovorile su da je u toku provera objavljenih informacija i da će njeni rezultati biti objavljeni kada istraga bude okončana.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eštonova: Čekam odgovor Vašingtona

Izvor: B92, 30.Jun.2013

Brisel, Vašington -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton saopštila da je od vlasti SAD zatražila razjašnjenje povodom navoda da su američke službe špijunirale evropske institucije..."Čim smo videli izveštaje, Evropska služba za spoljne poslove je zatražila od američkih vlasti u Vašingtonu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.