AKTUELNO: U Srbiji 3.876 novih slučajeva korona virusa, preminule 62 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2022, 08:09

AKTUELNO: U Srbiji 3.876 novih slučajeva korona virusa, preminule 62 osobe

U protekla 24 sata u Srbiji je registrovano 3.876 novih slučajeva korona virusa od 12.239 testiranih, a umrle su 62 osobe, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U bolnicama se nalazi 3.851 osoba, od kojih je 137 na respiratorima.

Od izbijanja pandemije registrovano je ukupno 1.883.113 zaraženih, a umrlo je 14.849, što je smrtnost od 0,79 odsto.

Epidemijska situacija je povoljnija, ali i dalje nestabilna. Upola je manje pacijenata u trijažnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centrima nego u januaru.

Doktor Bogdan Crnokrak, pomoćnik direktora za medicinska pitanja KBC "Bežanijska kosa", ponavlja da je kovid sistemska bolest koja pogađa sve organe.

Navodi da su to najčešće kardiovaskularni problemi, a pacijenti se javljaju i endokrinolozima, gastroenterolozima, pulmolozima. Objašnjava da najbolje prođu pacijenti koji su već preležali kovid i koji su vakcinisani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.