SVM kandiduje Ištvana Pastora za predsednika Srbije

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM kandiduje Ištvana Pastora za predsednika Srbije

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara donelo je odluku da njihov kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji 6. maja bude predsednik stranke Ištvan Pastor, saopšteno je danas na pres konferenciji ove stranke u Subotici.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da ne očekuje da uđe u drugi krug i najavio da će u drugom krugu podržati dosadašnjeg predsednika Borisa Tadića a da će na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga SVM tražiti "dogovor o elementima našeg programa Vojvodine u normalnoj Srbiji".

"U tome ne vidim ni trunku ucenjivanja", rekao je Pastor, koji na predsedničkim izborima očekuje "ne samo glasove Mađara već i ostalih građana".

"I pored toga, mislim da su šanse za drugi krug nikakve, ali je važno doći u posed što većeg broja glasova da bi se o njihovoj sudbini moglo razgovarati. Mi se spremamo da glasove dodamo glasovima koje Boris Tadić bude osvojio u prvom krugu, i time doprinesemo njegovoj pobedi, kao i pre četiri godine", rekao je Pastor.

Komentarišući odluku da predsednik Tadić skrati mandat i da se zbog nižih troškova predsednički izbori održe objedinjeni sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima, predsednik Saveza vojvođanskih Madjara izjavio je da je u pitanju presedan koji slabi integritet funkcije predsednika Srbije i institucije sistema.

Povezane vesti: Pastor: Cilj SVM-a više poslaničkih mesta Pastor ponovo izabran za predsednika SVM
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor kandidat SVM za predsednika

Izvor: B92, 05.Apr.2012

Subotica -- Predsedništvo SVM donelo je odluku da njihov kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji 6. maja bude predsednik stranke Ištvan Pastor...Pastor je na konferenciji za novinare rekao da ne očekuje da uđe u drugi krug i najavio da će u drugom krugu podržati dosadašnjeg predsednika Borisa...

Nastavak na B92...

Pastor: O drugom krugu sa Tadićem

Izvor: B92, 05.Apr.2012

Beograd -- Kandidat za predsednika SVM biće Ištvan Pastor i očekujemo da osvojimo oko 100.000 glasova, rekao je za Radio B92 Balint Pastor...Nosilac liste SVM na parlamentaranim izborima je u emisiji Zaokruživanje rekao da se već sada pravi atmosfera kao da su predsednički izbori 20. maja i da...

Nastavak na B92...

Pastor kandidat SVM-a za predsednika

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2012

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara donelo je odluku da njihov kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji 6. maja bude predsednik stranke Ištvan Pastor.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.