Poljski autobus se prevrnuo kod Feketića, poginuo muškarac, 24 povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski autobus se prevrnuo kod Feketića, poginuo muškarac, 24 povređeno

Jedan muškarac je poginuo, tri osobe su teže, a više od 20 lakše povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na auto-putu E-75 kod Feketića. Jedna osoba je životno ugrožena, dok ostali povređeni nisu u životnoj opasnosti.

Do nesreće je došlo oko devet i trideset kada se autobus iz Poljske prevrnuo na sedamdesetom kilometru auto-puta u pravcu Graničnog prelaza Horgoš, nedaleko od petlje Feketić. Među putnicima su uglavnom mlađi ljudi, njih više desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je povređeno, a prema sadašnjim informacijama jedna osoba je izgubila život.

Po rečima očevidaca, vozač autobusa, koji je sa dvojicom kolega prevozio ukupno 50 putnika, preticao je kamion, pokušao da se vrati u svoju traku, nakon čega je najverovatnije zbog pucanja gume izgubio kontrolu i sleteo s puta.

"Od ljudi sa kojima smo komunicirali, čujemo da je bilo 27 dece iz nekakvog sportskog kampa. Oni su svi ovde. Jedno je dete samo preveženo u bolnicu od tih 27. Ostali putnici su bili turisti", kaže dr Aleksandra Opačić sa Instituta za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, koja je među prvima pritekla u pomoć.

Na lice mesta u rekordnom roku su izašle ekipe Hitne pomoći, vatrogasaca-spasioca i policije. Tri putnika su teže povređena. Jedno dete je prebačeno na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Sadu, dok su dva teže povređena muškarca u Kliničkom centru Vojvodine. Jedan od njih životno je ugrožen.

"Za ovog čoveka koji je sa politraumom, dakle sa povredom više organskih sistema, videćemo. Zaista zavisi i od ishoda operativnog lečenja. Za sada je jako rano da kažem bilo kakve prognoze", kaže načelnik urgentne hirurgije KCNS doc dr Dragan Nikolić.

Dvadeset i troje putnika prebačeno je u najbližu bolnicu u Vrbasu, od čega je 16 hospitalizovano, dok je 27 putnika s lakšim povredama u Subotici. Povređene u Vrbasu su obišli pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković i direktor policije Vladimir Rebić.

"Ekipe Opšte bolnice u Subotici, Opšte bolnice u Vrbasu, Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Sadu i Kliničkog centra Vojvodine vode brigu i računa o povređenim građanima Poljske" – kaže Gojković.

"U stalnom smo kontaktu sa pripadnicima Ambasade Poljske i Republika Srbija će učiniti sve da povređenim građanima Poljske pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu"- naglašava Rebić.

Za vreme trajanja uviđaja traka od petlje Feketić ka Horgošu bila je zatvorena za saobraćaj. Po izveštaju Auto-moto saveza, saobraćaj je normalizovan oko 15 časova.

Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu Subotica - Novi Sad jutros oko 9:40 sati.

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je danas u opštoj bolnici u Vrbasu putnike koji su povređeni.

Rebić je ukazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u stalnom kontaktu sa ambasadom Poljske u Beogradu i istakao da će Republika Srbija učiniti sve da povređenim putnicima pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnici službi hitne pomoći na lice mesta došli su u rekordno kratkom roku, pomogli povređenima i transportovali ih do zdravstvenih ustanova", istakao je Rebić.

Direktor srpske policije je dodao da će i putnicima iz autobusa, koji nisu povređeni, biti pružena sva potrebna pomoć.

Objasnivši da je autobus izgubio kontrolu i prevrnuo se, Rebić je rekao da je u saobraćajnoj nezgodi poginulo jedno lice, a da je više osoba hospitalizovano u Opštoj bolnici u Vrbasu i drugim bolnicama na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je sa direktorom policije Rebićem obišao povređene, precizirao je da su kolima hitne pomoći prevežena 24 povređena putnika, od čega je trenutno hospitalizovano 14 pacijenata sa lakim telesnim povredama, dok su tri osobe upućene kolima hitne pomoći u Klinički centar Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.