Rebić: Povređenima iz poljskog aututobusa pružićemo najbolju negu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2017, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: Povređenima iz poljskog aututobusa pružićemo najbolju negu

Direktor Policije Srbije Vlаdimir Rebić je danas u bolnici u Vrbasu posetio putnike autobusa iz Poljske, povređene u udesu kod Feketića, i obećao da će Srbija učiniti sve da im pruži najbolju negu.

Kako je navedeno u saopštenju, Rebić je kazao dа je Ministаrstvo unutrаšnjih poslovа u stаlnom kontаktu sа Ambаsаdom Poljske u Beogrаdu.

"Pripаdnici Sektorа zа vаnredne situаcije Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа i pripаdnici službi hitne pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nа lice mestа došli su u rekordno krаtkom roku, pomogli povređenimа i trаnsportovаli ih do zdrаvstvenih ustаnovа", kazao je Rebić.

Rebić je naveo da je autobus u kojem je bilo i dece sleteo sa puta i prevrnuo se oko 9.40 sаti u Feketiću, kod Mаlog Iđošа.

Rebić je potvrdio dа je u udesu poginula jedna osoba, а više putnika je u Opštoj bolnici u Vrbаsu i drugim bolnicаmа u Vojvodini.

Pokrаjinski sekretаr zа zdrаvstvo Zorаn Gojković, koji je s Rebićem posetio povređene, precizirаo je dа su kolimа hitne pomoći prevezenа 24 putnikа, od čegа je hospitаlizovаno 14, s lаkim povredаmа, dok su tri upućena u Klinički centаr Vojvodine.

Jedna osoba poginula u nesreći na autoputu kod Feketića, 25 povređenih

Jedna osoba je poginula a 25 je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na autoputu kod Feketića, kada se prevrnuo putnički autobus sa poljskim turistima, saznaje agencija Beta u Hitnoj pomoći u Subotici.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, reč je o starijoj osobi.

U autobusu je bilo oko 50 turista i tri vozača, a polovina putnika bila su deca od 13 do 16 godina.

MUP je naveo da je ukupno povređeno 25 ljudi, koji su prebačeni u obližnje zdravstvene ustanove.

U ovom trenutku putnici koji nisu povređeni čekaju na prevoz do Subotice, gde će biti smešteni do povratka u domovinu.

Reč je o poljskom turističkom autobusu, koji je iz Grčke išao u Poljsku.

Na mesto nesreće upućeno je više vozila sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije, kao i više ekipa Hitne pomoći.

Obustavljen saobraćaj kod Feketića

Saobraćaj na deonici autoputa Novi Sad– Subotica, kod Feketića, obustavljen je danas zbog saobraćajne nezgode, saopštili su Putevi Srbije.

Vozila se usmeravaju od petlje Feketić preko Feketića, Malog Iđoša i Bačke Topole, na uključenje na autoput.

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na autoputu kod Feketića, kada se prevrnuo putnički autobus sa poljskim turistima, poginula je jedna osoba.

U autobusu je bilo oko 50 turista i tri vozača, a polovina putnika bila su deca.

U Vrbasu u bolnici 14 lakše povređenih iz poljskog autobusa, teško povređeni u Novom Sadu

U Opštoj bolnici u Vrbasu zbrinuto je 14 Poljaka, povređenih jutros, kada se autobus kojim su se vraćali sa mora iz Grčke prevrnuo kod Fektića, a troje teško povređenih - među kojima je i jedno dete je iz Vrbasa transportovano u Novi Sad.

Portparol bolnce Slavica Otović rekla je agenciji Beta, da je tih 14 putnika lakše povređeno i da će u bolnici biti zadržani 24 sata.

Ona je rekla da su iz Vrbasa u Novi Sad prevezena tri teško povređena putnika - dvoje odraslih i jedno dete.

Nesreća u kojoj je pogino vozač poljskog autobusa, a povređeno 25 putnika, dogodila se oko 09.40 kod Malog Iđoša, na 69. kilometru auto-puta od granice Srbije s Nađarskom.

Ne zna se uzrok prevrtanja autobusa.

Turistička agencija: Uzrok udesa poljskog autobusa kod Feketića oštri predmeti na putu

Predstavnici poljske turističke agencije iz Poznanja saopštili su da je u nesreći kod Feketića pogino jedan od vozača (50) koji je u trenutku udesa bio na suvozačkom mestu, i ocenili da su nesreću najverovatnije prouzrokovali oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa, starog svega dve godine.

"Uvereni smo da uzrok nesreće mogu biti najpre oštri predmeti razbacani po drumu, pošto je autobus prošao kroz tehnički pregled, vozilo je staro dve godine, a za volanom je bio iskusan vozač", saopštila je Ana Bjelak iz turističke agencije iz Poznanja koja je Poljacima organizovala letovanje u Grčkoj.

"Najverovatnije krivac za nesreću su oštri predmeti razbacani po drumu. Desna prednja guma je probušena. Isključujemo kvar pošto je pre puta u Grčku prošao tehničku kontrolu", kazal je Bjelak.

Iz Poljske su već krenu autobusi da prevezu poljske turiste iz Srbije u domovinu.

"Poginuo je 50-godišnji vozač koje je sedeo na mestu suvozača. Situacija je pod kontrolom. Odmah su na mesto udesa došle službe i pobrinule se za bezbednost povređenih. U autobusu je bilo 50 putnika plus tri vozača", kazala je Bjelak poljskoj televiziji TVN24.

Nesreću autobusa sa poljskim turistima koji su se vraćali s letovanja u Grčkoj, među kojima i deca od 13 do 16 godina, potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske.

"Konzul je na putu na mesto nesrećei i u stalnoj je vezi sa nadležnim srpskim organimVestia", saopštilo je Ministarstvo.

U nesreči kod Fektetića, kada se prevrnuo atubus, povređeno je 25 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prevrnuo se autobus sa decom, više povređenih

Izvor: Prva.rs, 11.Jul.2017

Kako je saopšteno, nesreća se dogodila u Feketiću kod Malog Iđoša oko 9.40h.. Na mesto nesreće je upućeno više vozila sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije kao i više ekipa Hitne pomoći.. Uskoro opširnije... Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...

NESREĆA U FEKETIĆU Prevrnuo se poljski autobus PUN DECE (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Jul.2017

Autobus poljskih registarskih oznaka, koji je prevozio decu, sleteo je s puta i prevrnuo se na delu puta Subotica - Novi Sad jutros oko 9.40 sati, u Feketiću, kod Malog Iđoša...U nesreći je povređeno više mališana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na mesto nesreće upućeno je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.