Ekonomski fakultet u Bujanovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2011, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski fakultet u Bujanovcu

BUJANOVAC -

U Bujanovcu se danas otvara odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Kako je istakao dekan subotičkog fakulteta prof. dr Nenad Vunjak, na teret budžeta upisano je 69 studenata, od toga 30 srpske, a 39 albanske nacionalnosti.

Studenti će 24 predmeta slušati zajedno na srpskom jeziku, a za 14 predmeta će biti obezbeđena i predavanja na albanskom jeziku sa gostujućim profesorima iz Tetova.

"Na ovaj način smo pružili ruku i pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je moguće taj multikulturalni deo preneti i na jug Srbije", rekao je Vunjak novinarima, dodajući da će svečano otvaranje biti u 13 časova, i da se u Bujanovcu očekuje prisustvo nekoliko ambasadora, predstavnika Vlade Srbije i mnogih fakulteta iz Srbije i okruženja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bujanovac: Na odeljenju Ekonomskog fakulteta 69 studenata

Izvor: Glas javnosti, 28.Okt.2011

BEOGRAD - U Bujanovcu će u petak biti otvoreno odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u kom će nastavu, i na srpskom i na albanskom jeziku, pohađati 69 studenata, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković...Marković je rekao da će...

Nastavak na Glas javnosti...

Dvojezična fakultetska nastava u Bujanovcu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2011

Šef Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković rekao danas u Bujanovcu da je obrazovanje jedan od najvećih problema na jugu Srbije i otvaranje dvojezičnog odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice, ocenio kao istorijski dan za Bujanovac...Marković je rekao da je otvaranje ovog fakulteta prilika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.