Usvojena Uredba o subvencionisanim stambenim kreditima

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Uredba o subvencionisanim stambenim kreditima

Vlada Srbije usvojila Uredbu o merama podrške gradjevinskoj industriji kroz subvencionisanje kamatne stope za stambene kredite i dugoročno stambeno kreditiranje u 2009. godini. Za to opredeljeno 450 miliona dinara iz republičkog budžeta.

Na sednici Vlade usvojeno je Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu od sedam miliona dinara za pružanje jednokratne novčane pomoći porodicama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poginulih radnika u fabrici "Prvi partizan - Namenska proizvodnja" a.d. Užice.

Donet je zaključak o usvajanju Nacrta ugovora o ustupanju bez naknade većinskog paketa akcija Republici Srbiji u AD "Zastava elektro" Rača.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma izmedju Srbije i Italije o kreditu za realizaciju programa "Kredit za pomoć malim i srednjim preduzećima preko domaćeg bankarskog sektora i podršku lokalnom razvoju kroz javna komunalna preduzeća".

Utvrdjen je i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma izmedju vlada Srbije i Austrije o opštim odredbama i uslovima razvojne saradnje.

Takodje, usvojen je Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma o razvojnoj saradnji izmedju vlada Srbije i Slovačke i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma izmedju Republike Srbije i Kraljevine Švedske o opštim odredbama i uslovima za razvojnu saradnju.

Usvojen je zaključak o potrebi potpisivanja finansijskog sporazuma izmedju Vlade Srbije i komisije Evropskih unije u vezi sa programom budžetske podrške Srbiji u okviru IPA komponente - pomoć u tranziciji i izgradnja institucija za 2009. godinu, kao i Zaključak o usvajanju Akcionog plana za formiranje jedinstvene službe za vanredne situacije, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Vlada Srbija nije raspravljala o finansijskim planovima za racionalizaciju broja zaposlenih u ministarstvima. Rasprava o tome biće pomerena za nekoliko dana, rečeno u Ministarstvu finansija.

Vlada će o racionalizaciji raspravljati čim preostala ministarstva budu dostavila finansijske planove o racionalizaciji broja zaposlenih.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.